Rata negra

Rattus rattus

 

Definición: A rata negra (Rattus rattus), tamén coñecida como a rata do barco, rata do teito. É unha especie de roedor da familia dos muridae. Mide entre 16-22 cm, un peso entre 150-230 gr, pelo negro ou gris e unha cola sen pelo, esta é máis longa que o corpo e a cabeza; orellas grandes.

Hábitat: bosques de folla caduca, zonas rochosas, en xeral, adáptase a todo tipo de hábitat, agás as altas montañas. A súa capacidade para escalar permítelles desenvolver a súa capacidade para ocupar os estratos superiores, viven lonxe do chan, viven nas copas dos árbores, nos tellados …

Alimentos: omnívoros, comen de vexetais, residuos, insectos, ras, sapos, ..

Ciclo de vida: as femias teñen de 5 a 6 camadas ao ano; o tempo de xestación é de 21 a 30 días e cada vez que nacen de 5 a 8 crías, ao nacer son cegos e sen pelo.

×