Estorniños

Estorninos- Estorniños

Sturnus vulgaris

Descrición: aves pequenas (19-22 cm.), De cor púrpura xeral con irisación violeta, verde e azul. A femia é máis clara que o macho e as inmaduras son de cor marrón cenicienta.

Hábitat natural: campos, áreas de cultivo e parques e xardíns das cidades.

Alimentación: insectos e as súas larvas, vermes, sementes, grans e froitos.

Ciclo de vida: a posta vai desde finais de abril ata mediados de xuño (2-3 ovos).

Efectos / molestias: sucidade, excrementos

×